Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Κοράκι σε Άλικο Φόντο - Οι Γιοι της Στάχτης Βιβλίο Πρώτο


Βιβλιοπαρουσίαση για το βιβλίο του Ελεύθεριου Κεραμίδα


Το να εκδώσεις ένα βιβλίο fantasy στην Ελλάδα είναι πολύ πιο δύσκολο από το να το γράψεις. Οι λόγοι είναι πολλοί (ας μην μπούμε στη διαδικασία να τους αναλύσουμε) και η οικονομική κρίση, που σύμφωνα με τα λεγόμενα μαστίζει τη χώρα, είναι ένας λόγος παραπάνω. Βέβαια, αν έχεις λεφτά στην άκρη, μπορείς να το δεις να εκδίδεται από κάποιον εκδοτικό που αναλαμβάνει συνεκδόσεις, μιας και τα τελευταία χρόνια κάτι τέτοιες επιχειρήσεις αρχίζουν και πληθαίνουν. Εκτός βέβαια και αν αναλάβεις αποκλειστικά εσύ τα έξοδα της έκδοσης, οπότε μιλάμε για αυτοέκδοση ή τη δημιουργία ενός δικού σου εκδοτικού. Λύσεις υπάρχουν αν θέλεις να κυκλοφορήσει το πόνημα σου και από χειρόγραφο να μεταμορφωθεί σε βιβλίο.
Όμως το να εκδώσεις σε μεγάλο εκδοτικό, αυτό είναι άθλος. Κι έναν τέτοιο άθλο τον έχουν βγάλει εις πέρας λίγοι, μέχρι στιγμής, συγγραφείς. Στην ομάδα των αθλητών-συγγραφέων προστέθηκε ένας ακόμα πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας, ο Ελευθέριος Κεραμίδας, με το βιβλίο "Κοράκι σε Άλικο Φόντο" που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από τις εκδόσεις Πατάκη. Όπως έχω αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο, Το "Κοράκι σε Άλικο Φόντο" αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τετραλογίας high fantasy στην οποία κυριαρχεί το ελληνικό-βυζαντινό στοιχείο. Πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία, πλούσια σε πρόσωπα, τοποθεσίες, συγκρούσεις και μάχες σε έναν κόσμο όπου ιππότες και λόγιοι, αυτοκράτορες και ιερείς, αδελφότητες μάγων και ορδές βαρβάρων, δράκοντες και τέρατα, στήνονται στο ταμπλό για να χαρίσουν στους αναγνώστες ένα ταξίδι στο Θρύλο και το Φανταστικό. Προσπαθώντας να αποφύγει τα κλισέ του χώρου, δίχως όμως να τα αποκλείει εντελώς, ο νέος συγγραφέας υπόσχεται να προσφέρει μία ακόμα αξέχαστη σειρά στη φανταστική λογοτεχνία και να αποδείξει πως οι Έλληνες διατηρούμε μέχρι σήμερα την αρχαία μας ικανότητα να πλάθουμε σαγηνευτικούς μύθους, επηρεασμένοι από το παρόν και κυρίως από το παρελθόν και την Ιστορία μας.
Το "Κοράκι σε Άλικο Φόντο", το πρώτο βιβλίο της σειράς "Οι Γιοι της Στάχτης" είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας και ήδη, λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του, απέκτησε θέση στις βιβλιοθήκες των αναγνωστών του Φανταστικού.