Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα


Η πολλά υποσχόμενη νύχτα έφτασε. Ο Βασιλιάς γεννήθηκε και η ιστορία, εκείνη η ιστορία που λέγεται για 2010 χρόνια, για ακόμα μία φορά επαναλήφθηκε. Καλά Χριστούγεννα σε όλους.
Η ευχή που έχω να δώσω είναι να βρίσκεστε στο σπίτι σας και στους δικούς σας ανθρώπους. Ίσως αυτό να είναι το σημαντικότερο από όλα, ό,τι κι αν αποζητά ο καθένας μας από τα Χριστούγεννα: το να είμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε. Διότι η απουσία και η απώλεια είναι τα πιο άσχημα από όλα τα δυσάρεστα που μπορούν να συμβούν, να το θυμάστε.
Και μιας που τα Χριστούγεννα είναι μια μέρα όπου μεταδίδονται μερικά σημαντικά μηνύματα για να καλυτερέψουμε κάπως τη ζωή μας, το μήνυμα που έχω να μεταδώσω είναι αυτό της Ελπίδας. Γνωρίζουμε πως διανύουμε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο και όπως δείχνουν οι ενδείξεις, ακολουθούν ακόμα πιο δύσκολοι και σκοτεινοί καιροί. Δεν είναι πια περίεργο να απορείς γιατί ορισμένοι πιστεύουν πως το τέλος του κόσμου πλησιάζει. Τα πάντα βρίσκονται κάτω από κρίση και ποιος στα αλήθεια μπορεί να μας πει πότε και αν τελικά θα καταφέρουν να έρθουν στα συγκαλά τους;
Για αυτό, εκείνο που θέλω να σας πω είναι να μην χάνετε την Ελπίδα σας. Στους καιρούς που έρχονται θα έρθουμε αντιμέτωποι με απανωτές δυσκολίες. Μην χάσετε όμως την Ελπίδα σας. Θυμηθείτε πως αυτό είναι και το γενικό μήνημα των Χριστουγέννων, μήνυμα που προϋπήρχε της Γέννησης Του Χριστού και την επικράτηση του Χριστιανισμού, και εορταζόταν στις 25 του μήνα Δεκεμβρίου: η πάλη του μικρού Φωτός ενάντια στην πιο μεγάλη νύχτα, η προσπάθεια της Ελπίδας να παραμείνει ζωντανή μες στο βαθύ Σκοτάδι.
Για αυτό φίλοι μου, σας εύχομαι να κρατείστε το Φως να λάμπει δυνατό μέσα σας καθώς θα βαδίζετε στους σκοτεινούς και αφιλόξενους δρόμους που σας καλούν.

Καλά Χριστούγεννα
Γιώργος Χατζηκυριάκος