Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Το Τραγούδι του Χρόνου


Αυτές τις γιορτές
η ηρωική φαντασία
συναντά τη μαγεία των Χριστουγέννων
στο μυθιστόρημα του Γιώργου Χατζηκυριάκου

"Το Τραγούδι του Χρόνου
βιβλίο 1ο
Η Χώρα των Χαμένων Ευχών"

Μια ιστορία Ξωτικών και Φαντασμάτων,
το επικό ταξίδι δυο μικρών παιδιών
που αναζητούν μια χαμένη ευχή
στον μαγικό κόσμο της Νοέλα
όπου τα Χριστούγεννα διαρκούν παντοτινά.


Περίληψη

Από μικρό παιδί ο Λουκάς άκουγε από τον πατέρα του ιστορίες για τη Νοέλα, έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο όπου τα Χριστούγεννα δεν τελείωναν ποτέ και κάθε ευχή μπορούσε να βγει αληθινή. Όμως τα χρόνια πέρασαν και ο Λουκάς, έφηβος πια, έπαψε να πιστεύει στα όνειρα της παιδικής του ηλικίας, καταδικάζοντας τη Νοέλα να χαθεί στη λήθη, μαζί με όλα όσα παίρνει ο Χρόνος στο πέρασμα του.
Ώσπου μια νύχτα, εντελώς απρόσμενα, ο Λουκάς μαζί με τη Φωτεινή, τη μικρότερη αδελφή του, βρίσκονται χαμένοι στους δρόμους της Κάντελαιτ, μιας από τις πιο ξακουστές πόλεις της Νοέλα. Τα πράγματα όμως μπερδεύονται ακόμα πιο πολύ όταν τα δυο παιδιά συνειδητοποιούν πως έχουν ξεχάσει σχεδόν τα πάντα γύρω από το παρελθόν τους. Το μόνο που έχουν είναι ο ένας τον άλλον κι έναν ολόκληρο κόσμο που τους περιμένει να τον εξερευνήσουν ώστε να βρουν το δρόμο που θα τους οδηγήσει ξανά στο σπίτι.
Κάπως έτσι ξεκινά ένα μακρινό ταξίδι, γεμάτο αναπάντεχες εκπλήξεις και πρωτόγνωρες εμπειρίες. Τα δυο αδέλφια θα περάσουν από τόπους πέρα από κάθε φαντασία, θα γνωρίσουν μοναδικούς φίλους, θα πολεμήσουν με εχθρούς πάνω από τις δυνάμεις τους καθώς θα κληθούν να αναμετρηθούν με τον ίδιο το Χρόνο και τις στρατιές του. Και στο ταξίδι αυτό θα μάθουν καλά πως κανείς και τίποτα δεν χάνεται τόσο απλά, αρκεί να υπάρχει πάντα κάποιος που θα τον αναζητήσει
…όσο μακριά κι αν χρειαστεί να φτάσει για να τον βρει.

Κυκλοφορεί από τις Βορειοδυτικές Εκδόσεις