Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009

Παρουσίαση στον Ιανό για τον William Morris


Και να η ανακοίνωση από τον Δημήτρη Αργασταρά για την αποψινή παρουσίαση στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Σας περιμένουμε εκεί.
Το ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΥΤΙ και η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ σας προσκαλούν σε μια ατμοσφαιρική βραδιά αφιερωμένη στον Pομαντισμό, μέσα από πίνακες ζωγραφικής,ιστορικά στοιχεία, πορτρέτα συγγραφέων και ξεναγήσεις σε κόσμους της φαντασίας,

την Τετάρτη 6 ΜΑΪΟΥ και ώρα 22.00 στον χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24).

Θα μιλήσουν ο συγγραφέας ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΝΤΗΣ από τις εκδόσεις ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΥΤΙ και οι συγγραφείς ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΜΟΥΤOΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ από την Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας.


- Ο κ. Νίκος Βλαντής εκ μέρους των εκδόσεων ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΥΤΙ θα μας μιλήσει κυρίως για την μεγαλεπήβολη έκδοση του έργου του William Morris ''Το πηγάδι στο Τέλος του Κόσμου''.

- Ο Σταμάτης Μαμούτος, συγγραφέας και πρόεδρος της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ., θα μας κάνει μια σύντομη αλλά ουσιαστική περιήγηση στο ρεύμα του Ρομαντισμού, για το πώς επηρρέασε την λογοτεχνία της εποχής και καθόρισε την Φανταστική Λογοτεχνία του μέλλοντος. Πώς η λογοτεχνία του φανταστικού «αναστήθηκε» μέσα από το πνεύμα του Ρομαντισμού, ποιός ήταν ο ρόλος που έπαιξαν οι προ-Ραφαηλίτες, και το πώς έφτασε στο σημείο ο Ρομαντισμός να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος εντός των πλαισίων μιας πολιτισμικής αντεπίθεσης προς την κυριαρχία του Διαφωτισμού και του μηχανιστού Ορθού Λόγου.

- και φυσικά (νταμ-ταραντάμ-ταραντάμ) ο ομιλητής Γιώργος -Παρατηρητής- Χατζηκυριάκος θα μας ταξιδέψει στον κόσμο του William Morris και της Φανταστικής Λογοτεχνίας όπως μόνο εκείνος γνωρίζει. Για μια πρώτη γεύση, διαβάστε το αρθράκι που έχει ήδη αναρτήση στο blog tales of a broken sword.


Για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε

για τον ”χαμένο παράδεισο” του Ρομαντισμού και την ”πτώση” του ανθρώπου από αυτόν
για την κρίση του κόσμου της νεωτερικότητας
και την δυναμική σχέση της Φανταστικής Λογοτεχνίας με όλα αυτά.

Σας περιμένουμε όλους σε μια ζεστή και φιλόξενη βραδιά