Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Το Ταξίδι του Λουκά και της Φωτεινής



Γράφτηκε, ολοκληρώθηκε, διορθώθηκε, εκτυπώθηκε και σήμερα απεστάλη προς ορισμένους εκδοτικούς οίκους. Έπειτα από δύο περίπου χρόνια δουλειάς, το πρώτο βιβλίο από τη σειρά Το Τραγούδι του Χρόνου, όπως και οι δυο μικροί πρωταγωνιστές του, μόλις που ξεκίνησε το δικό του ταξίδι.
Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ένα (φαινομενικά) νεανικό μυθιστόρημα φαντασίας που εξιστορεί τις περιπέτειες του Λουκά και της Φωτεινής σε έναν Αλλόκοσμο που ονομάζεται Νοέλα και απειλείται από το αρχαίο κακό του οποίου η αφύπνιση συμπίπτει με τον ερχομό των παιδιών. Το κακό αυτό δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον Χρόνο, μαζί με τους ακόλουθους του, που ως σκοπό έχει να αφανίσει κάθε χάρη και αρετή της Νοέλα, μαζί και όλη της τη μαγεία.
Είναι σίγουρο πως το ταξίδι του βιβλίου, όπως αντίστοιχα και των ηρώων του, θα είναι δύσκολο και σχεδόν αβέβαιο το αν θα φτάσει τελικά στον επιθυμητό προορισμό του, καθώς τα εμπόδια είναι πολλά και οι συγκυρίες όχι τόσο ευνοϊκές Όμως ελπίζω πως η ιστορία αυτή θα καταφέρει να μιλήσει στο παιδί που πιθανώς να ζει ακόμα στην καρδιά κάποιου αναγνώστη ώστε να βοηθήσει τα αδέλφια να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί με άλλους, μικρούς και μεγάλους. Στο κάτω κάτω, όπως έχω μάθει καλά ως τώρα, τίποτα δεν είναι εύκολο και κάθε όνειρο είναι κι αυτό από μόνο του ένα μακρινό ταξίδι.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους-συγγραφείς, Παναγιώτη Κροκίδα, Γιάννη Πλιώτα, Αντώνη Πάσχο και Ευθυμία Δεσποτάκη, που βοήθησαν ο κάθε ένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο το βιβλίο να ξεκινήσει την αναζήτηση του. Ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη οφείλω στον καλό μου φίλο Λευτέρη Κεραμίδα, για τις αλλεπάλληλες αναγνώσεις, την επιμέλεια και πιο πολύ για το ενδιαφέρον που έδειξε από την αρχή έως σήμερα.
Και βέβαια ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην Κατερίνα που φυλάει τη Νοέλα στην καρδιά της.

Λοιπόν...καλό ταξίδι.


Far away in space
I ride on,
Time is chasing us all,
It's not quite how it seems
It's just a dream

Rise up my sister,
Let's cross the border


Blind Guardian -This Will Never End